En härlig hemmakväll

Nu sitter jag nyduschad och fräsh i vardagsrummet och kollar på TV och myser i min ensamhet, riktigt skönt att det är så tyst och lugnt runt omkring efter att Filip hade lan här igår. Kör lite panshis stil och kollar på "hemma hos Kalle Moraeus", tro det eller ej så är det faktiskt väldigt mysigt. Fin musik med en lugn och harmonisk dalmas!

Träningen förut gick riktigt bra, trots att huvudet inte orkade riktigt hela träningen. Både på vägen in till träningen och på vägen hem fick jag stå i köer för att motorvägen hade svämmat över på sina ställen, inte allt för roligt. När jag svängde av mot kungsbacka kom jag iaf på att jag var väldigt sugen på kebab och inte orkade ställa mig och laga mat när det bara är jag hemma,  men jag kommer ju inte åt mina pengar eftersom bankkortet är halvt, men det gick bra ändå. Köpte lite godis på hydro eftersom dom har chip där och fick växel i kontanter så jag kunde åka ner till Valentin och köpa en kebabrulle, sååå gott! Blev lite för mätt bara, trots att jag inte ens orkade hela, blir film och godis om en halvtimme oxå.


Nu, åter till TV'n!


Kalle Moraeus - Underbart
En väldigt fin låt!

Regnar det?

Idag spöregnar det och blåser något kolosalt mycket, nästan lite stormvarning på det där, inte alls kul, speciellt inte när man är ledig!

Har haft en väldigt fullplanerad dag hittils då jag har gjort diverse hussysslor såsom diska, tvätta och städa badrummet, sedan var jag även nere på banken och beställde ett nytt bankkort men det kommer inte förrän om 3-5dagar.
Avslutade förmiddagen med ett gympass, körde ett hyfsat tungt benpass men sparade ändå lite kraft tills ikväll, för då är det dags för träning med laget igen, har längtat hela veckan!
(målade även naglarna när jag kom hem, om det nu räknas som något vettigt)


Allt ovanför hann jag med innan klockan 13.00 och sedan dess har jag i princip bara degat framför datorn och ätit lite nötter. Men det är iaf snart dags för lite riktig mat för att sedan åka till träningen!

Kvällen blir lugn eftersom jag jobbar imorgon (och på söndag), drar väl en film eller nått annat i min ensamhet, skönt!

älska som bara kärleken kan

Söt mening ur en Melissa Horn låt får vara dagen rubrik. Idag har dagen bestått av jobb som så många andra (hela 6) dagar den här veckan. Det var riktigt mycket folk på jobbet idag, kö utanför i regnet i flera timmar och jag fick hjälpa till i entrén någon timma istället för att gå runt på explora som planerat, men inget alltför jobbigt. Har inte gjort allt för mycket sedan jag kom hem, hoppades kunna springa, men jag har så fruktansvärt ont i mina benhinnor så får nog vila ytterligare en dag, gymmade ju iaf igår så lite duktig har jag varit när jag inte hunnit träna med laget.

Imorgon är jag iaf ledig, enda dagen den här veckan och jag har massor jag ska göra. Ska fixa ett nytt bankkort, städa badrummet och träna 2 gånger, blir en fullspäckad dag, hoppas jag hinner allt.

träningsvärk, i love it!

Nu är det tisdag och veckans två första dagar har spenderats på jobbet, igår drog även försäsong 2 igång med laget och som ensam målvakt blev det ganska tufft, men det gick riktigt bra, tror dock att jag vridit till svanskotan för det gjorde jävligt ont att springa, men men det går över.
Imorse vaknade jag iaf med brutal träningsvärk i baksida lår och rumpa, det var lite smått jobbigt med trapporna på jobbet idag och även att knyta skorna sög rejält, men det är bara att tacka CK för denna underbara smärta och köra på ännu hårdare nästa gång!

Kom hem vid 18 från jobbet och ställde mig direkt och kokade pasta och fixade i ordning lite mat för att sedan slå sig ner i en stol på altanen och njuta utav solen, jag sitter faktiskt fortfarande utomhus och det är jätte skönt!
Har ett väldigt kul samtal med Daniel också, men det börjar bli dags för en dusch och snart sängen så att jag orkar jobba även imorgon.

Tjofräs

jävligt surt!

Efter gymmet förut idag så blev det stekt potatis och korv till lunch, mums! Sedan hamnade jag framför datorn en stund innan jag hämtade Filip hos Lina. Den knasbollen har stukat foten och kan knappt gå, jätte skojsigt! På vägen hem så bestämde vi iaf att vi ville se en film och svängde förbi hydro (st1 heter det numera) och hyrde Scherlock holmes som tydligen skall vara riktigt bra. MEN, när jag skulle betala så fick kortaparaten för sig att mitt bankkort skulle gå av, så nu måste jag fixa ett nytt, vilket jag inte hinner förrän på fredag, åååh så jävla surt!


Aja, nu blir det godis och film!

Tjofräs

Äre fäst älle?

Var verkligen uppe med tuppen imorse, 05.30 väckte pappa mig och jag fick den stora äran(?) att köra mina älskade päron till flyglpatsen för att dom ska njuta av en vecka på korsika och i pisa, orättvist?

Aja, detta innebär ju bara att jag och filip är ensamma hemma i en vecka och det blir fest varje dag! Eller kanske inte, både jag och filip jobbar varenda dag och imorgon drar även träningen igång igen så jag kommer nog spendera varje ledig sekund i min soffa eller vid havet om det tänker sluta regna tills dess.

Har även varit duktig och städat hela mitt rum och även mina garderober så nu är det tiptop överallt. Nu ska jag förövrigt åka till gymmet och biffa lite sen kanske jag hyr någon mysig film. Hoppas förresten att alla mina kollegor som jobbar idag har en riktigt nice dag med besöksrekord, se inte till att klämmas ihjäl någonstanns bara!


en riktig mysdag!

När jag vaknade i morse bestämde jag och mamma ganska tidigt att vi ville åka in till Göteborg för att kolla på människor och mysa lite, och så blev det.

Vi såg en hel del kul människor och jag gjorde av med massor av pengar, igen. Jag var iof skyldig mamma 350 spänn så jag fick såklart fylla på hennes busskort och betala maten, inga större utgifter för det iaf. Köpte förövrigt min eftrlängtade klocka på hollywood och jag kom även hem med en ny kalender och en riktigt läcker bikini från Roxy, behövde faktiskt en bikini till och när det är rea så måste man verkligen passa på!
Aja, när vi tröttnat på stan åkte vi hem för att ta båten ut till Kalvö och njuta en stund, väldigt skönt och jag fick även testbada min nya outfit och den klarade att hålla sig kvar på kroppen när jag hoppade från klipporna så det var ju positivt.


Efter en riktigt mysig dag så blev det flintastek och pommes, mums! Nu sitter jag här och myser i min nya WESC hoodie och kollar på tolken, verkar lite seg men men, ska ju ändå jobba imon så orkar inte göra nått avancerat, bara mys framför tvn.

Pratar förövrigt med Sandra på msn för första gången på evigheter, alltid lika kul, vill verkligen ha hem henne nu och hon vill hem så snart så blir det (förhoppningsvis) ett efterlängtat återseende.

Kärlek vid första ögonkastet

I förmiddags tog jag, mamma och pappa en vända till freeport för att jag skulle köpa mig riktiga skor att ha på jobbet och på scorett hittade jag dessa, vanliga remsandaler.

Därefter fortsatte vi varvet runt och när jag såg skylten WESC så dök jag in i den nya affären som jag faktiskt inte visste hade öppnat. Därifrån fick jag med mig:



PLUS, en svart gosig tjocktröja med knappar i ryggen.

När jag nu handlade så mycket så fick jag en liten present, nämligen:


När vi kom hem från våran shopping runda så käkade vi mat och jag bestämde mig för att cykla runt onsalahalvön, en runda som är ungefär 3mil och tog 1,5 timme. Det sög rejält i benen sista biten kan jag avslöja. Efter min cykeltur så var jag ganska slut men efter 2 timmars vila så bar det av till gymmet, ett bål/axel pass, riktigt nice.

Nu sitter jag nyduschad i soffan och kollar på drakarnas rike!

Tjofräs

En ny kompis i samlingen

Av någon anledning har våran trädgård blivit ett paradis för diverse djur:
  • vi har herr och fru skata som bott i trädgården i flera år och som är riktigt underhållande att titta på.
  • vi hade paddan som bodde i våran damm fram tills i lördags då pappa hittade våran lilla kompis brutalt mördad. En dum fågel som ätit upp den.
  • Och vårat nyaste tillskott är igelkotten, en riktig sötnos som började med att gå rakt in i myggnätet på uteplatsen så pappa fick lyfta så han kunde gå vidare.


ingen dramatik precis

Dagen har varit riktigt lugn och fin, även om det faktiskt varit en del gäster på Universeum. Absolut ingen dramatik men en väldigt trevlig dag som trots allt gått ganska fort. Blev ingen regnskog för min del idag som det borde utan jag fick äran att leka i värmen på Explora hela dagen, jösses vad det tar på krafterna att vara glad och positiv i 8 timmar i ett kvavt rum fullt med höga ljud och spralliga barn men det är som tur väldigt roligt.

När jag kom hem blev det 1,5 timmes återhämtning innan jag gav mig ut i löparspåret för att springa en runda på 5 km i sånt där härligt och högt tempo, och trots att huvudet var mosigt efter en dag på jobbet så mådde jag helt otroligt bra efter, lite ömma vader bara.

Nu sitter jag förövrigt och kollar kiss of the dragon och ska väl snart sova, ska köpa mig ett par fotriktiga sandaler (till jobbet) imorgon för att slippa benhinneinflamationen som jag dras med. Sedan blir det ett långt cykelpass, beachen och till sist gymmet. härligt!

trött med ömma benhinnor

Trots att jag fick sova i över 7 timmar i natt så har jag varit riktigt trött på jobbet och jag blev inte piggare när jag kom hem. Mina benhinnor ömmar väldigt mycket idag så det blir ingen löpning, får köra på ordentligt imorgon istället. Har inte gjort något superansträngande efter jobbet heller, bara ätit toast och gjort mig en ordentlig matlåda tills imorgon och nu kollar jag tv och lär fortsätta med det resten av kvällen.

Får tagga inför morgondagen istället, då vankas det mer jobb och så hoppas jag att jag är lite piggare efter så jag får gjort ett härligt löppass också.

Tjofräs

Två mysdagar i Lidköping

Igår började dagen med en löprunda innan jag, Filip och Oscar tog våran packning och åkte upp till gänget i Lidköping. När vi kom upp besökte vi först mormor och morfar för att säga grattis till morfar som fyllde 79. Därefter åkte vi vidare till Marcus där även Adam var. Vi degade en stund innan vi begav oss ut mot deras stuga på kållandsö.
Vi installerade oss i stugan och bestämde oss ganska snabbt för att en tur i båten vore trevligt så vi åkte ut till en kobbe och chillade innan vinden blev för kall och vi drog oss tillbaka. Marcus sprillans nya keps åkte i vattnet på hemvägen så Adam fick fiska upp den, den blev ju ren iaf.
På kvällen kom även Jenny och Tobbe ut och vi grillade och kikade film innan sängen lockade. Vid två låg vi alla i våra sängar och som vanligt vaknade jag först. Tobbe vaknade tidigt han också så vi gick och åt frukost medans de andra trynade vidare, senare kom även Filip. Vid 11 bestämde vi att de var dags för resten att vakna och jag var super snäll mot Marcus när jag väckte honom med en mjuk klapp (smekning) under hakan. Jenny och Oscar kom snabbt upp på fötter och när alla var uppe så blev det ganska snart ett dopp i sjön. Dagen flöt på lungt och stilla och vi bara degade. Framåt halv5 begav vi oss hem mot Kungsbacka igen och förhoppningsvis så träffar vi vårat goa gäng snart igen!

När jag kom hem blev det direkt till gymmet (förvånad?). 1,5 timmes ben/bröst med passning från Patrik gick riktigt bra och nu känns det som om jag börjar få kontroll på bänkpressen, skönt! Kommer dock ha svinig träningsvärk i brösten imon, men det är det värt.

Nu ska jag iaf duscha och gå och lägga mig, imorgon väntar jobb!
godnatt

Regnet det bara öser ner

Nu var det några dagar sedan jag skrev något men dagarna bara rinner iväg här på jobbet och när jag kommer hem på kvällarna finns ingen lust att starta datorn, skönt faktiskt!

Aja, som sagt jag har jobbat de senaste dagarna och igår kväll blev det även födelsedagsfest för bästa brorsan som fyllde 18, stort grattis! Det var en riktigt trevlig fest även för min del och det blev en hel del minglande med Filips kompisar. Nu sitter jag på jobbet och njuter av att jag inte behöver lyfta ett finger för att det ska bli rent och fint hemma igen efter diverse kladd och skräp hemma. Däremot ser det ut som om det blir en fullspäckad dag här på jobbet istället, slutar inte förrän 21:15 ikväll och när jag kommer hem blir det mys i soffan!
Imorgon blir det kanske ett besök hos Marcus i Lidköping, och även gratta morfar som fyller 79 isf.  Men vi får väl se.

Nu, back to work!

I ett sommarregn

Började dagen med en riktigt lång promenad i regnet. Patrik bad nämligen mig att följa med för att visa bra gångvägar så vi gick i 1,5 timme i skogen och det blev en riktigt skön promenad trots regnet som iof bara var skönt eftersom det är så underbart varmt ute.

Nu sitter jag under taket på altanen och läser tidningen, har kollat igenom hela katalogen med studentbilder från göteborgs olika gymnasium eftersom jag ändå inte ska behålla den, bara mitt eget klassfoto och funderar lite smått på hur jag ska göra till hösten med pluggandet.
Jag kom inte in på det jag ville här på chalmers men står iaf som 3dje reserv på maskin så det borde ju lösa sig! Däremot kom jag in på det jag ville i Lund men jag vill inte läsa i Lund eftersom jag trivs något enormt med tillvaron här hemma just nu, jag har ett grymt jobb, härliga arbetskamrater och handbollen är lika underbar som alltid. Nu återstår det bara att se om jag kommer in på chalmers när besked2 kommer, hoppas hoppas!!!

Nu skall jag återgå till mina tidningar och sudokun! Gym i eftermiddag förresten, tjofräs

Sol och värme åt alla !

Nu är jag sådär bra på att uppdatera igen, men jag skyller på att jag har för mycket roligt för mig jämt..

"Tältningen" i lördagskväll var iaf väldigt lyckad, hade riktigt mysigt där uppe i skogen med riktigt trevligt sällskap. Det var både bad, grillning, sjungande, gitarrsolon och ljust ända tills jag åkte hem vid kvart över tolv.

Jobbet igår var rätt okej också, ganska lite folk och väldigt mycket bastu bara, men vi hade trevligt som vanligt. På vägen hem mötte jag upp Marcus och Albin på centralen och vi åkte hem tillsammans för att äta pizza och ta ett kvällsdopp i Åsa. Den sena kvällen spenderade vi med att kolla på scrubs innan vi la oss vid 2. Kollade förresten på matchen oxå, bra Spanien!!!!

Imorse vaknade jag och Albin tidigt och bestämde oss för att jävlas med Marcus och Filip för att få upp dem ur sängen och jösses vilket morgonhumör de där killarna har, men men fick upp dem tillslut så att vi kom iväg till freeport för lite shopping innan stranden väntade. Efter några timmar på stranden var det dags för killarna att åka hem till Lidköping igen, tråkigt. Men men, jag träffar ju dem snart igen.

Nu sitter jag iaf i trädgården och njuter av värmen i skuggan och ska dra mig mot gymmet om två minuter, tjofräs.

3 trevliga dagar ! (onödigt långt inlägg)

Nu har min uppdatering varit sådär de senaste dagarna, men jag har gjort så mycket roligt att datorn knappt varit påslagen..

I onsdags blev det tidig uppgång för att gymma (ett bålpass) för att snabbt hem och skynda sig in till Heden för att njuta av årets partillecup, träffade massor av folk jag känner och det pirrade i hela kroppen när jag såg all handboll, ååh jag hade också velat spela. Menmen, efter en heldag på heden så mötte jag iaf upp Anton på jobbet och vi drog till slottskogen för att lira minigolf, vilket jag förövrigt sög på men jag skyller på för svåra banor!

I torsdags
(igår) spöregnade det men ändå befann jag mig på heden, vadå beroende? Började iof dagen med ett gympass, denna gång armar för att sedan dega hemma en stund innan jag drog på mig regnjackan och åkte in till stan. Passade på att kolla rean också, men hittade absolut ingenting av det jag ville ha så jag köpte ett par efterlängtade svarta converse istället! När jag kom till heden så mötte jag upp med Annie och vi ställde oss vid plan 4, längst fram, så nära linjen som möjligt för att få bäst platser inför årets match. Det var nämligen Benganboys (sveriges genom tiderna mest framgångsrika landslag med Stefan Lövgren i spetsen) som mötte en Göteborgsallians med framgångsrika spelare som är några år yngre. Benganboys vann med 20-16 och efter matchen traskade jag bort för att se RIK's B21 vinna stort över ett lag från Tyskland. Därefter var klockan nästan halv 8 och jag och Annie tog tåget hem.
Kvällen avslutades med Yatzy med familjen där jag för första gången på evigheter fick vinna!!


Idag har jag jobbat, en helt okej dag på jobbet och det stora pluset ligger i att det knappt har regnat i regnskogen på hela dagen, det gillas! Fick förövrigt den nya utbildningen "apakutspruta" utav djurvårdaren Carolina i morse för att lära mig hur jag skall spruta vatten på apmamman när hon hoppar ner i en barnvagn, så om det är någon som har problem med apor i trädgården så säg till för nu är jag utbildad ap-akutsprutare!
Efter jobbet passade jag på att byta mina örhängen som jag köpte igår som inte alls visade sig vara så snygga i öronen som i affären och därefter blev det hemfärd för att mötas av räkor och vitlöksbröd, lovely!

Imorgon blir det också jobb och därefter så blir det tältning med arbetskamraterna, ska bli riktigt roligt faktiskt. Får se om det blir någon övernattning i skogen eller om sängen är mer lockande när jag ändå ska upp och jobba på även söndag. Det återstår att se hur dagen slutar men roligt blir det i vilket fall!

Nu är det iaf snart dags för sängen, tjofräs.

Lika tråkigt varje år..

För tre år sedan flyttade världens bästa killkompis till USA för att satsa på hockeyn och jag är så stolt över honom för att det går så bra! Han har verkligen lyckats och från att ha spelat i Spacecoast hurricanes i Orlando i två år så har han fått ett drömkontrakt med NY-bobcats i högsta juniorligan, man kan inte annat än vara glad för det!
Nu har han varit hemma i Sverige i två månader och även om vi bara träffats enstaka gånger så är det alltid lika tråkigt att säga hejdå, jag hatar det lika mycket varenda år och idag likaså!


Andreas ringde mig i morse och vi bestämde att han skulle komma hit och säga hejdå innan han åker tillbaks imorgon. Så i över tre timmar satt vi och pratade, åt glass och spelade kort innan den hemska avskedskramen kom och vi sa "hejdå, vi ses om ett år". Han har iof lovat att bli bättre på att berätta hur hockeyn går, visa klipp från matcher och höra av sig ordentligt, alltid något!

(så fin bild på mig och Andreas, balen 9an, 2007)
När Andreas övergivit mig för i år så var det iaf dags för käk och gym, körde ett tungt benpass med mycket fokus på framsida lår, hoppas på träningvärk!

Nu ikväll händer det ingenting, bara deg! Imorgon blir det ett bålpass på morgonen och därefter bär det av in till heden där det liras handboll för fullt, årets partillecup har nämligen kommit till stan, woho! För mig blir det bara publik (som vanligt) eftersom vi inte har något lag med i år, men inte gnäller jag för det, känslan att gå runt bland alla handbollsspelare är grym!


I wonder..

... If I ever cross your mind, for me it happens all the time...
Lady Antebellum- need you now

Har lyssnat på låten otaliga gånger och den mening som verkligen satt sig är just denna, låten är förövrigt otroligt bra!!!

Idag började dagen 6.50 med uppgång och morgonrutiner innan det var dags att dra till jobbet. 8.45-17.15 var det full rulle på Explora men ändå otroligt lugnt, inga olyckor, inga trasiga grejer och inga arga gäster! Fick tillochmed lite tid att dra fram kritor, stämplar och papper och bjöd in till alla som ville att måla, väldigt roligt faktiskt.
När jag kom hem från jobbet blev det en löprunda i fors och sedan ett kvällsdopp i örsviken med Fredrik, Mehdi, Carro och hennes kompis, lite kallt i luften men faktiskt helt okej badtemperatur i vattnet.

Nu har jag duschat och sitter och kollar på shoppaholics på trean, inte riktigt friska kvinnor. Det blir nog iaf sängen snart för jag ska ju orka gymma imorgon förmiddag.


En riktigt trött tjej !

Dålig uppdatering jag vet men vem bryr sig? Har iaf jobbat lördag och söndag så något super intressant har inte hänt mer än att jag varit barnvakt åt aporna.
Var tillochmed tvungen att "lyfta" i shakowski flera gånger idag eftersom hon har fått riktiga carwings på barnvagnar och verkligen hoppar ner i dem, stackars barnen blir ju rädda, dumma apa! Det första hon gjorde imorse var att ta en liten gummiödla från en unge i en barnvagn och då blev det att ringa på djurvård som kom till undsättning, därefter var jag tvungen att sköta bortsjasningen från barnvagnarna själv, jätte segt eftersom det är roligare att prata och guida gäster än att stå och stirra sig blind på ouppfostrade apor. Aja, dagen har flutit på ändå och jag gjorde nog min roligaste vattenlivsguidning någonsin, känns bra.


Igår hade vi (dvs med jobbet) förresten lite mys vid näckrosdammen på kvällen, där vi lyssnade på vacker sång a la Malin och Anna och fina gitarrsolon från Medhi. Vi grillade och åt massa onyttigt samtidigt som vi pratade lika mycket som vanligt. Tack för en riktigt trevlig kväll!

lovely friday at work

Idag har jag jobbat hela dagen, 8.45-17.15 och dagen har faktiskt gått otroligt fort trots väldigt få gäster (kändes det som iaf). Aporna var lika söta som vanligt och mina kollegor lika trevliga som vanligt, det har regnat nästan hela dagen och min vattenlivsguidning gick bra, och det var skoj att guida norrmänn. Ungefär så har min dag sett ut.

På vägen hem från jobbet tog jag vägen förbi kungsmässan för att köpa en smidig liten väska och även uppdatera min underklädes garderob lite. Fick även med mig lite dressing hem från ICA på pappas förfrågan. När jag kom hem blev det grillat och potatissallad med glass och smultron till efterrätt. Nu sitter jag nyduschad i soffan och kollar på så som i himmelen, den är hemsk men väldigt bra!

Blir tidigt i säng för jag jobbar imorgon och efter blir det parkhäng vid näckrosdammen, nice!

Tjofräs

En trevlig kväll väntar

Idag vaknade jag av ett sms från mamma, söt hon är som inte ens kan koppla bort familjen ens för 24 timmar. Aja jag kunde iaf inte somna om efter det så jag gick ner och gjorde mig en ordentlig frukost och läste om Andreas i tidningen, numer kallat hockeyproffset!
Och längre än så har jag knappt kommit på två timmar, har fått på mig träningskläder bara och ska alldeles strax dra mig mot gymmet och köra ett benpass, sen blir det nog bara chill i trädgården innan jag ska svida om och bege mig mot Åby.

Ikväll väntar nämligen en god middag och spel på hästar med laget, jag som inte kan ett knyst om travet har bestämt mig för att satsa på de hästar med roligast namn, en vinnande taktik? Ärsch vi får väl se det kommer iaf bli en riktigt trevlig kväll!

Nu blir det gym! tjofräs!

RSS 2.0